050 21 21 90

  • 100% KWALITEIT: de jeugdwerking van KTG Houtland is erkend met het kwaliteitslabel Jeugdvriendelijke Tennisclub mét

    erkende KidsTennisschool. 

  • 100% FUN: plezier en leren gaan bij ons perfect samen. Plezier en lukken zijn de 2 pijlers voor blijvende motivatie bij de spelers.
  • 100% GEDIPLOMEERD: trainers zijn allemaal gediplomeerd en bijgeschoold

 

Spelers moeten in KTG Houtland en HTS in een gezellige omgeving terecht komen waar het aangenaam vertoeven is. We trachten de teamgeest aan te wakkeren met de HTS T-shirt en de Sweater. Daarnaast worden er naast de lessen ook een aantal activiteiten georganiseerd om het onderlinge contact te versterken.


Van lesvolgers naar tennisspelers. We geven training om spelers op termijn onafhankelijk van ons te laten tennissen. We willen geen lesvolgers, maar wel tennisspelers die graag tennissen, ook buiten de tennislessen. Hiervoor hebben we de ‘tennispassiebarometer’ waarmee spelers door veel te tennissen op het einde van het seizoen kans maken op een mooie prijzentafel.


We koesteren ook een beperkte competitiegroep, die de vaandeldragers zijn voor de competitiebeleving van de jeugd in Houtland. Zij worden intensief begeleid en zijn een bron van inspiratie voor de andere jeugdspelers. Na het bereiken van hun maximale tennisontwikkeling willen we hen stimuleren om hun ervaring later als trainer over te brengen aan nieuwe, jonge jeugdspelers.


Door regelmatige bijeenkomsten (organisatorisch, inhoudelijk) met het trainersteam trachten we goed georganiseerd te werken. Dit betekent dat elke trainer op een uniforme manier training geeft.
Alle trainers hebben naast de lessen ook een organisatorische taak (Kinder Toer, activiteiten, competitie, opvolging lessen,…). Trainers doen dit op vrijwillige basis. Daarnaast organiseren we ook een aantal activiteiten waarvan de opbrengsten integraal naar de jeugd gaan. Hierdoor kunnen we de kosten van de lessen drukken.

Door goed samen te werken met het bestuur van de tennisclub, hopen we dat alle spelers in een mooie eenheid terecht komen en niet in 2 afzonderlijke organisaties.
Hiermee willen we mee de toekomst kleuren van KTG Houtland, de gezellige club in een oase van rust en groen. Niet meer, maar ook niet minder…

Facebook
Pin It